FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

 

Voor welke formule schrijf ik me het best in?

Ben je een getraind sporter? Of een ervaren triatleet? Dan is de kwarttriatlon de beste keuze. Bij deze discipline is er een gezamelijke start (in waves) en leeft er een gezonde competitiedrift. Er is een strikt wedstrijdreglement dat gehandhaafd wordt door officiële scheidsrechter. Het wedstrijdreglement vind je via de website van de VTDL (Triatlon Vlaanderen).

Ben je minder getraind? Of wil je eens proeven van de triatlon sport? Dan is de FUN race zeker iets voor jou! Het parcours wordt ingekort en er is een maximale begeleiding om je bij te staan om deze race te doorstaan.

Ik heb nog nooit een triatlon meegedaan, over welke uitrusting moet ik beschikken?

Er mag met verschillende types fietsen deelgenomen worden tijdens de FUN race. Enkel bakfietsen/cargofietsen en evenals elektrische fietsen zijn niet toegestaan. Verder moet de fiets technisch in orde zijn en beschikken over goed functionerende remmen. Indien de fiets niet voldoet aan deze veiligheidsvoorschriften, kan fietsdeelname geweigerd worden. Helmdracht is verplicht!

Tijdens de zwemproef is een wetsuit niet verplicht. 

Hoe moet ik me voorbereiden op de fun race?

Je hoeft niet over een stalen conditie te beschikken om te kunnen deelnemen aan deze race. De afstanden zijn kort en je hebt tijd genoeg om de triatlon uit te lopen. Moest je toch onderweg problemen ondervinden, aarzel dan niet om je wedstrijd te staken en hulp te vragen aan een hulppost.

Als je je toch gepast wilt voorbereiden verwijzen we je graag door naar de website van de Vlaamse duathlon en triathlon federatie. http://vtdl.triathlon.be/ Via deze site vind je ook een club in de buurt.

 

Hoe ziet het parcours eruit?

Starten doen we aan de parking van de Rijnkaai, hier kan je je ’s ochtends aanmelden. Ook de wisselzone is hier gelegen. Daarna neem je je plaats in op het startponton aan het Bonnapartedok. Er wordt één ronde gezwommen in de dokken en hierna verlaat je het water aan hetzelfde ponton als de start. Na de zwemproef loop je een korte transitafstand tot aan de parking Rijnkaai, waar je je fiets neemt voor een fietsrit richting de Antwerpse haven. Er wordt 1 ronde gefietst en na de fietsproef kom je terug op de parking Rijnkaai, waar je je loopspullen kan nemen. Voor de laatste discipline lopen we rond het Bonnaparte en – Wilemdok, finishen doen we aan de voet van het MAS.

Vereniging, bedrijf of sportclub?

De uitdaging aangaan met collega’s? Of met sportbuddies deelnemen? Groepsinschrijvingen zijn mogelijk en kies optioneel voor een coaching. Stoom… Stoom je samen klaar voor deze sportdisciplines en word ondergedompeld in een fantastische sport.

Er zijn ook tal van VIP formules en arrangementen mogelijk. Een lekkere ontbijt voor de start? Een uitbebreide lunch na de race? Alles is mogelijk. Ook het uitnodigen van uw klanten of personeel op dit evenement behoort tot de opties. Informatie en reserveren kan via e-mail: info@antwerptriathlon.be

 

Mag ik verkleed deelnemenen?

Uiteraard! Hoe gekker, hoe liever! Enkel wanneer de eigen veiligheid of de veiligheid van andere deelnemers in het gedrang komt, kan de uitrusting geweigerd worden.

 

Hoe gaan de wissels in zijn werk?

Geen paniek! Twee weken voor de wedstrijd krijg je per mail een volledige handleiding van hoe de westrijd eruit zal zien. Voor verdere tips & tricks verwijzen we je graag door naar onze Facebook pagina.

Zwemmen in de dokken, is dat wel veilig?

De waterkwaliteit wordt intensief gemonitord om na te gaan of het veilig is om te zwemmen. Tevens worden er voldoende duikteams en redders ingezet om steeds de veiligheid in het water te garanderen. Er zal ook geen bootverkeer zijn in de Antwerpse stadshaven.