T3 Series 1e Divisie

De T3 Series is de nationale ploegencompetitie triatlon. De 10 beste Belgische teams brengen de beste nationale atleten aan de start om over 5 wedstrijden uit te vechten wie zich aan het einde van het triatlonseizoen de beste club van het land mag noemen.

In Antwerpen vormen zij de opwarmer voor de ITU World Cup. Over compleet hetzelfde parcours als de internationale topatleten krijgen zij de kans om voor het Antwerpse publiek hun beste niveau boven te halen.

Wie zal aan het einde van deze sprinttriatlon zijn club bovenaan in de ploegenuitslag doen plaatsen en kostbare punten voor de eindranking verzamelen?

1/4 triatlon

Ook deze klassieke afstand doorkruist het trendy Eilandje en de Antwerpse haven. Draaien en keren tussen het MAS en het Havenhuis, de brug naar Kinepolis, kasseien langs de Schelde en lange winderige stroken tussen dokken en schepen.

Schrijf je je in als individu of zoek je een team waarbij iemand zwemt, iemand fietst en een 3e collega loopt? Alles kan, indien het Belgische sportreglement wordt gerespecteerd! Iets voor de Flandrien in u?

Inschrijvingsprijs: 70 euro voor gelicentieerden of inwoners van de stad Antwerpen, 90 euro zonder licentie.

100 euro per team.

FUN Race

De FUN race is kort en plezant. Iedereen kan meedoen en proeven van de triatlonsport. Je hoeft geen talent, ervaring en gespecialiseerd materiaal te hebben. Wil je je verkleden? Kan je geen crawl? Fietsen met je citybike of een vélo van de stad Antwerpen?

Schrijf je je in als individu of zoek je een team waarbij iemand zwemt, iemand fietst en een 3e collega loopt? Geen probleem. Alles kan, alles mag!

Opgelet, tijdens de FUN race staan plezier en ervaring centraal. Hier is er geen tijdsregistratie (350m/15km/5km)

Inschrijven kan vanaf 40 euro individueel of 70 euro per team.

Voor de jongeren van 14 tot 16 jaar, is er een verkorte versie van de FUN race (350/10km/3km). Inschrijvingsprijs: 30 euro

ITU World Cup M/V

Antwerpen ontvangt de enige World Cup van de Benelux. Voor de tweede keer sinds 1999 is er een wedstrijd van dit niveau in België. Deelname van enkele wereldtoppers is gegarandeerd. Bij hen ook de beste Belgen: Marten Van Riel, Claire Michel en Valerie Barthelemy en de winnaar van vorig jaar Jelle Geens. Vindt uw Athletes Guide binnekort hier.

CORPORATE CHALLENGE

Ben je als bedrijf geïnteresseerd in een participatie aan het evenement? Heb je een sportieve vriendenkring of heb je zin om een uitdaging aan te gaan onder collega’s? Neem dan contact op met de organisatie voor een aanbod op maat. We kijken er naar uit om je te verwelkomen op het Port of Antwerp Triathlon festival.

Stef Hamerlinck
JUST 4 FUN KIDSTRIATLON

JESPO mag niet ontbreken tijdens het Port of Antwerp Triathlon Festival met hun jaarlijkse triatlon voor kinderen. Kinderen van 6 tot 13 jaar zwemmen, lopen en fietsen op dezelfde route als de wereldkampioenen. Ook zij komen aan onder de boog aan het MAS!

featuresofie gierts